fredag 24 maj 2019

Första äventyret för året!

Vi ville iväg för vi längtade efter att leva husbilsliv igen. Och vi ville kolla så allt funkade och att vi kom ihåg hur allt funkade...
Men tiden att åka långt fanns inte. Så vad gjorde vi då? Jo, efter jobbet idag åkte vi till ställplatsen vid Stampens kvarn i Hjo. Fånigt nära kan tyckas, men vi har det riktigt trevligt och avslappnat. En fin ställplats är det också med fräsch serviceanläggning.

Vädret är ingen höjdare, men det gör inget. Vi myser och hör hur det smattrar på taket när det regnar. Ösregnar. Men vi kollar på Galenskaparnas 30-årsfest på DVD (för dvd-spelaren har vi nu också testat för första gången) och har det gött. M har somnat och snarkar gött i dubbelsängen.

Vi hade lite bekymmer med elen för den slog ifrån hela tiden, så M fick ge sig iväg varje kvart och slå på den igen. Tills vi kom på vad som var fel... Vår bil var inställd på 3 kw... det var ju lite onödigt mycket. Vi ställde ner den på 1 kw och sedan funkade det finfint!

Gasolen fick vi inte igång direkt heller... Kylskåpet ville inte alls koppla upp sig på gasol, men till slut kom vi på att vi nog behövde få igång gasolen i systemet så vi drog igång spisen först. Sedan funkade det också.
Så på många sätt var det bra att åka iväg såhär för att komma in i hur allt funkar igen. En del saker har vi redan upptäckt att vi glömt lägga i bilen...


  • Fryspåsar (smidigt att ha med och lägga diverse överbliven mat i)
  • Påsklämmor 
  • Engångshandskar (smidigt när man behöver ta hand om toatömning t.ex.)
  • Grillhandskar

On the road... Äntligen!

Utsikt från ett servicehus!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar