fredag 31 juli 2020

I Sveriges reservhuvudstad på reservställplats

Idag gjorde jag i ordning Olvert för avfärd och när Mikael slutat jobba drog vi nästan direkt till Karlsborg dit Lilly även befann sig efter en färd över Vättern från Motala.
Vi rapporter under transporten om att det i princip var fullt med att kaptenen fixat en plats åt oss trots allt. En alternativ plats kan vi kalla det, men det fanns faktiskt el och hade fin utsikt mot Bottensjön åt ena hållet. 
Det funkade finfint! Tur vi fick hjälp att hitta den platsen, annars hade vi fått åka någon annanstans. Campingen var också full, så det var tyvärr inget alternativ.
Ställplatsen var verkligen full. En del husbilar stod tätt tätt. En populär ställplats helt enkelt. Blir nog bara ännu mer poppis när servicehuset öppnar. 

Vi gick för att se om det fanns nåt käk på Idas brygga. Det gjorde det, men där var det knökfullt. Ingen rädd för Corona där minsann...
För att undvika alltför kraftiga humörsvängningar (på grund av hunger) och följderna av dessa så gick vi istället till pizzerian vid Coop. Där fick vi god mat hyfsat snabbt och alla var nöjda och glada hihi!

Sedan satt vi och tjötade på en bänk bredvid Lilly och lyssnade på trubadursång resten av kvällen. Tjöt, film, en hyfsat varm kväll och lite vin värmde hjärtat. 

Ena väggen på servicehuset hade enooooormt mycket spindlar. En del var ganska stora. Vi kollade intresserat in dem innan det var godnattdags!

Det var ganska mörkt när vi gick tillbaka till Olvert på kvällen. Mikael hann dit före mig så jag tänkte passa på att ta en bild när han hade tänt ytterlampan. Den blev ju inget vidare egentligen.... men ganska cool ändå. 

Lilly!

En liten spindelvän...

Utsikt mot Bottensjön. Jo, den är faktiskt där bakom vallen. Man såg vattnet! :-)

Glömmer man packa ner egna tröjor får man låna mina minsann...

På väg!

Corona-avstånd till övriga husbilar. 



Den här manöverpanelen är ju kanoners! Dock behöver jag kolla upp varför gråvattentanken inte visar helt tom trots att det verkar vara helt tomt. Samt att toan inte visar nivån alls på panelen. Kanske ska man ha någon annan slags toa då eller nåt. Jag får läsa i bibeln igen (instruktionsboken).

En till fin kompis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar