måndag 6 augusti 2018

Hästholmen och Bauergården

Det blev en lugn natt även i Vadstena. Millan sov som en stock. Hennes plats har blivit hörnet i soffan. När Mallans säng är nerhissad så blir det ett fint krypin för Millan där. Men vi MÅSTE hitta nåt bättre skydd för att slippa få så mycket hundhår i soffan.

Vi tog en shoppingrunda och köpte lite fika och bröd på Bageri Berget. Sedan var det dags att dra mot nya mål. Innan vi åkte träffade vi på Tidaholmskändisar som också husbilsturistade och de tipsade om Hästholmens wienerschnitzel och Bauergården. Så vi drog helt enkelt mot Hästholmen.

Ställplatsen var precis vid hamnen och låg fint. Dock är ju inte Hästholmen så stort så vi åt en god lunch (ja det blev schnitzeln) och sedan åkte vi vidare.

Mallan ville gärna ha polkagrisar, men att köra genom trånga Gränna med en husbil kändes inte lockande. Alltså tog vi södra infarten till polkagrisarnas Mekka och köpte ett gäng stänger (typ 20...) och sedan åkte vi därifrån igen.

Därefter ställdes kosan mot Bauergården, via Ölmstad. Det var en riktigt riktigt fin ställplatsanläggning! Hit kan vi tänka oss att åka fler gånger. Det fanns en relaxavdelning som vi bara testade omklädningsrummet på, men sjön Bunn var trevlig att bada i. Inte som Vättern, men helt ok.

Ställplatsen vid Hästholmen




Polkagrisfabrik med många glassgubbar...

När Mallan hissar ner sin säng kan hon gömma sig bakom skyddsnätet ;-)


Hästholmen


Mikael har självklart fixat en egen verktygslåda till Olvert!


Snygg installation i Bauergårdens restaurang

Bauergårdens ställplats, ser lite tråkigt ut på bilden, men var riktigt fint.

En mugg kaffe och lite pysslande. Semester!!!

Sjön Bunn och relaxavdelningen





Gasolluckan har fått sig en fin liten varningsdekal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar