söndag 5 augusti 2018

Kanalen och kunglig parkering























När vi lämnat Heidenstams villa drog vi oss mot Motala efter tips från den kunnige guiden som arbetade i turiststugan vid Övralid. Han tipsade om Borenshults slussar, och efter lite snurr på vägarna pga en något förvirrad google-maps-app så lyckades vi till sist ta oss dit.
Vi spanade in lite slussningar och käkade glass.




Det fanns en ställplats på andra sidan kanalen, men den kunde vi tyvärr inte åka till eftersom Olvert var för tung för att få köra över bron. Vi lyckades hitta en parkering ändå, och glassen var god.





Vi tog också ett besök på Rusta och Biltema när vi var i Motala eftersom vi är på jakt efter bad och kylskåpstermometrar.
Termometrar hittade vi inte - men bikini till Malin hittade vi, så nu kan hon bada! Fyndpris var det också; 24,50:-

Därefter drog vi mot Vadstena, och på vägen åkte vi igenom en vägtull. Ska bli spännande att se vad vi blir skyldiga för att ha åkt där. =)

I Vadstena finns ställplatsen bredvid slottet och vi hade tillgång till samma servicehus som båtägarna. För att komma dit fick man ta sig igenom slottet (om bron var nere). Det fanns dock Bajamajor i hyfsat skick i närheten av vår plats. Spindelrädda kanske inte hade velat hoppa in där dock. Tror jag räknade till 17 bjässar i en och samma Bajamaja.



Vi hittade en bra plats och det var ett lugnt ställe. Vi käkade lite och tog sedan en sväng på stan innan vi badade i LJUMMET vättervatten. Ja, det var faktiskt LJUMMET! Jag hade kunnat vara i hur länge som helst. Helt magiskt!










Att stå med el, är inte fel!
Då kan man teknik-slösa, det är bara att ösa!
Så nu blir det en natt bredvid slottet.

Teknik teknik och ganska rörigt. Sängen och duschen har fått vara avlastningsplats. Ska ha en bättre förvaringsplan snart...


Bästa inköpet! En vissel-Johanna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar